Penki vaisių kokteilių receptai, kurie tiks vaikų šventei

Jeigu vaiko gimtadienis – vasarą ir šventę organizuojate savo namuose ar jų kieme, šventės svečiams galite pateikti spalvingų ir gaivinančių sulčių kokteilių. Daugumai jų prireiks vos kelių ingridientų. Čia pateikiame kelis kokteilių, tinkančių vaikų šventei, receptus.

Vaisinis mokteilis

  • Paruošimas: 2 min
  • 1 porcija
  • Lengvai paruošiamas
  • Grenadinas
  • 100 ml apelsinų sulčių
  • Gazuotas vanduo
  • Sauja žaliųjų vynuogių (nebūtina)
  • Sauja mėlynių (nebūtina)
  • Mediniai iešmeliai (nebūtina)

1. Suverkite vynuoges ir mėlynes ant medinių iešmelių – tai bus kokteilio dekoracija.

2. Įpilkite į stiklinę šaukštą grenadino. Lengvai paverskite stiklinę ir pilkite 100 ml apelsinų sulčių taip, kad jos nugultų ant grenadino. Stiklinę užpildykite gazuotu mineraliniu vandeniu.

3. Įdėkite uogų iešmelį į stiklinę ir patiekite.

Vaisinis mokteilis
Vaisinis mokteilis

Nesubrendęs mojito

  • Paruošimas: 2 min
  • 2 porcijos
  • Lengvai paruošiamas
  • 1 valg. šaukštas cukraus
  • Sauja mėtų lapų
  • 3 žaliosios citrinos
  • Gazuotas vanduo

1. Grūstuvėje mėtų lapus apipilkite cukrumi ir juos sutrinkite (jeigu grūstuvės neturite, tinka indas ir kočėlo galas).

2. Išspauskite žaliąsias citrinas.

3. Paimkite dvi stiklines, dėkite smulkinto ledo, tuomet po lygiai išdalinkite trintus mėtų lapus bei citrinų sultis. Užpildykite stiklines gazuotu vandeniu.

nesubrendes-mojito
Nesubrendęs mojito

Žydrosios lagūnos mokteilis

  • Paruošimas: 2 min
  • 1 porcija
  • Lengvai paruošiamas
  • 30 ml mėlyno "Curasao Bleu" sirupo
  • 2 valg. šaukštai citrinos sulčių
  • 200 ml gėrimo "Sprite"
  • Citrinos arba apelsino skiltelė

1.Į stiklinę įpilkite sirupo, citrinos sulčių ir užpilkite “Sprite” gėrimu.

2. Patiekite su ledu ir citrinos skiltele ant stiklinės krašto. Jeigu norite kitokio skonio, galite patiekti su apelsino skiltele.

zydroji-laguna-mokteilis
Žydrosios lagūnos mokteilis

Arbūzinis limonadas

  • Paruošimas: 5 min
  • 4 porcijos
  • Lengvai paruošiamas
  • Besėklis arbūzas
  • 3/4 stiklinės medaus
  • 8 citrinos
  • 2 stiklinės gazuoto vandens

1. Paimkite citrinas ir prieš perpjaudami jas, jėga paspauskite peilio šonu ir pakočiokite ant kieto paviršiaus. Tuomet citrinas perpjaukite ir išspauskite sultis į atskirą indą. Nukoškite per sietelį ir atskirkite kauliukus bei tirščius nuo sulčių.

2. Į sultis sudėkite medų ir maišykite, kol masė taps vientisa.

3. Į blenderį sudėkite gabaliukais supjaustytą arbūzą, sutrinkite iki vientisos masės. Į arbūzo masę supilkite citrinų ir medaus mišinį.

4. Įpilkite gazuoto mineralinio vandens ir viską išmaišykite. Patiekdami stiklinėse, ant viršaus užberkite smulkino ledo gabaliukų.

Rožinis limonadas

  • Paruošimas: 10 min
  • 10 porcijų
  • Reikalauja pastangų
  • 300 g smulkaus cukraus
  • 350 ml šalto vandens
  • 1 ir 1/2 citrinos (griežinėliais)
  • 1 apelsinas (griežinėliais)
  • 170 g aviečių
  • Mėtų lapeliai patiekimui (nebūtina)

1. Į puodą sudėkite cukrų, citrinas, apelsiną, avietes, užpilkite šaltu vandeniu ir dėkite ant mažos ugnies.

2. Dažnai maišydami palaukite kol užvirs. Patikrinkite ar cukrus ištirpo ir nukelkite nuo ugnies.

3. Mišinį prakoškite pro sietelį. Tirščius ir vaisius nuspauskite mediniu šaukštu, kad išbėgtų visos sultys.

4. Leiskite mišiniui atvėsti. Dabar iš šio gauto sirupo galite daryti limonadą – į stiklinę įpilkite truputį sirupo ir užpilkite gazuotu arba paprastu vandeniu. Patiekite su mėtos lapeliais ir ledu. Nesunaudotą sirupą savaitę galite laikyti šaldytuve.

rozinis-limonadas
Rožinis limonadas
Taip pat skaitykite: